Barilla rissoni n.51 500g - Barilla włoski Risoni to pyszny, niewielki rodzaj makaronu, który można gotować jak ryż lub jak zwykły makaron i przygotowywać z niego rozmaite dania. Kształt i grubość makaronu Barilla Risoni zostały opracowane tak, aby dostosować go do wielu różnych metod przygotowywania, uwzględniając również życzenia najmłodszych. Ta wszechstronność widoczna jest nie tylko w daniach na ciepło, ale i na zimno.
Czas gotowania al Dente 10 minut
Idealny do:
Do wzbogacania zup warzywnych. Wypróbuj ten makaron w zupie z karczochami, pomidorami i rozmarynem, wszystko podane z dużą ilością parmezanu, sałatek, nadziewanych warzyw.
instrukcje przygotowania
Ugotuj 100 gramów makaronu w 1 litrze wody z dodatkiem 7 gramów soli – czyli około łyżeczki.
Sposoby na ograniczenie wpływu gotowania na środowisko
- Używaj tylko wymaganej ilości wody,
średnio 1 litr wody na 100 g makaronu – w ten sposób zmniejszysz wpływ na zasoby wodne - Przykryj garnek pokrywką
, aby woda szybciej się zagotowała - Najpierw dodaj sól do wrzącej wody,
sól spowalnia proces podgrzewania, przez co marnujesz energię - Wyłącz kuchenkę po upływie połowy czasu gotowania,
jeśli przykryjesz garnek pokrywką, woda będzie się nadal gotować, nawet gdy kuchenka będzie wyłączona - Użyj wody po makaronie do umycia talerzy po jedzeniu,
dzięki czemu nie będziesz musiał ponownie podgrzewać wody
Waga 500g.
Termin ważności ruchomy/Towar w ciągłej dostawie.