Barilla Spaghetti n5 500g - Barilla Capellini to starożytna forma makaronu, która wywodzi się ze środkowych i południowych Włoch. Wykonanie go ręcznie wymagało dużych umiejętności, dlatego ten kształt makaronu jest również symbolem wyrafinowania.
Tradycja ta jest kontynuowana do dziś w makaronie Barilla Capellini, długim i cienkim kształcie, który wnosi zaskakujący smak do każdego przepisu. Ten makaron tylko wydaje się kruchy: jego kształt pozostaje taki sam nawet po ugotowaniu i zawsze jest al dente..
Czas gotowania al Dente 3 minuty
Idealny dla
Lekkie sosy, które nie sprawią, że potrawa będzie zbyt ciężka. Prosty sos na bazie świeżych pomidorów, oliwy i bazylii..
instrukcje przygotowania
Ugotuj 100 gramów makaronu w 1 litrze wody z dodatkiem 7 gramów soli – czyli około łyżeczki.
Sposoby na ograniczenie wpływu gotowania na środowisko
- Używaj tylko wymaganej ilości wody,
średnio 1 litr wody na 100 g makaronu – w ten sposób zmniejszysz wpływ na zasoby wodne - Przykryj garnek pokrywką
, aby woda szybciej się zagotowała - Najpierw dodaj sól do wrzącej wody,
sól spowalnia proces podgrzewania, przez co marnujesz energię - Wyłącz kuchenkę po upływie połowy czasu gotowania,
jeśli przykryjesz garnek pokrywką, woda będzie się nadal gotować, nawet gdy kuchenka będzie wyłączona - Użyj wody po makaronie do umycia talerzy po jedzeniu,
dzięki czemu nie będziesz musiał ponownie podgrzewać wody
Waga 500g.
Termin ważności ruchomy/Towar w ciągłej dostawie.