Barilla Gobbetti n.51 500g - Barilla włoski makaron Gobbetti. Gobbetti charakteryzują się charakterystycznym zakręconym kształtem. Barilla uczyniła z niego małe arcydzieło równowagi, które podkreśla smak i najwyższą jakość makaronu, a także jego doskonałą stabilność gotowania.
Czas gotowania al Dente 8 minut
Idealny do:
Gobbetti z pewnością idealnie nadają się do treściwych sosów. Spróbuj ich z sosem z salsicci (gruboziarnistej włoskiej kiełbasy) i warzywami, przyozdobionym świeżo startym parmezanem. Lżejszą alternatywą jest Barilla Gobetti z prostym sosem pomidorowym ze świeżą bazylią.
instrukcje przygotowania
Ugotuj 100 gramów makaronu w 1 litrze wody z dodatkiem 7 gramów soli – czyli około łyżeczki.
Sposoby na ograniczenie wpływu gotowania na środowisko
- Używaj tylko wymaganej ilości wody,
średnio 1 litr wody na 100 g makaronu – w ten sposób zmniejszysz wpływ na zasoby wodne - Przykryj garnek pokrywką
, aby woda szybciej się zagotowała - Najpierw dodaj sól do wrzącej wody,
sól spowalnia proces podgrzewania, przez co marnujesz energię - Wyłącz kuchenkę po upływie połowy czasu gotowania,
jeśli przykryjesz garnek pokrywką, woda będzie się nadal gotować, nawet gdy kuchenka będzie wyłączona - Użyj wody po makaronie do umycia talerzy po jedzeniu,
dzięki czemu nie będziesz musiał ponownie podgrzewać wody
Waga 500g.
Termin ważności ruchomy/Towar w ciągłej dostawie.