Barilla Spaghetti n5 500g - Barilla włoski spaghetti najpopularnieszy kształt na świecie numer 5. Żaden inny kształt nie jest we Włoszech tak sławny jak „spaghetti”, czyli kawałki sznurka. Spaghetti pochodzi z południa Włoch i zwykle podaje się je z sosem pomidorowym, świeżymi warzywami lub rybą.
Czas gotowania al Dente 9 minut
Idealny dla
prawie wszystkie rodzaje sosów. Ponieważ wszyscy kochają spaghetti, istnieje niezliczona ilość dań i kombinacji, które można z nim przygotować. Oczywiście z klasycznymi sosami pomidorowymi, ale także z mięsem lub bez, z warzywami lub bez, dla odmiany z rybą, wyśmienite z sosami na bazie oleju, takimi jak pesto, lub z pyszną carbonarą.
instrukcje przygotowania
Ugotuj 100 gramów makaronu w 1 litrze wody z dodatkiem 7 gramów soli – czyli około łyżeczki.
Sposoby na ograniczenie wpływu gotowania na środowisko
- Używaj tylko wymaganej ilości wody,
średnio 1 litr wody na 100 g makaronu – w ten sposób zmniejszysz wpływ na zasoby wodne - Przykryj garnek pokrywką
, aby woda szybciej się zagotowała - Najpierw dodaj sól do wrzącej wody,
sól spowalnia proces podgrzewania, przez co marnujesz energię - Wyłącz kuchenkę po upływie połowy czasu gotowania,
jeśli przykryjesz garnek pokrywką, woda będzie się nadal gotować, nawet gdy kuchenka będzie wyłączona - Użyj wody po makaronie do umycia talerzy po jedzeniu,
dzięki czemu nie będziesz musiał ponownie podgrzewać wody
Waga 500g.
Termin ważności ruchomy/Towar w ciągłej dostawie.