Barilla Spaghettoni n7 500g - Barilla włoski spaghetti. Gruby spaghetti, znany również jako spaghettoni, jest szerszą wersją dobrego, starego przysmaku. Spaghetti ma długi i okrągły kształt, a jego nazwa pochodzi od włoskiego słowa „string”.
Idealny dla
Ze względu na większą średnicę niż zwykłe spaghetti, spaghetti nadają każdemu sosowi pełniejszy smak. Spróbuj spaghetti z sosem na bazie oliwy z oliwek extra vergine, świeżych aromatycznych ziół i czosnku, z sosem rybnym lub carbonara.
instrukcje przygotowania
Ugotuj 100 gramów makaronu w 1 litrze wody z dodatkiem 7 gramów soli – czyli około łyżeczki.
Sposoby na ograniczenie wpływu gotowania na środowisko
- Używaj tylko wymaganej ilości wody,
średnio 1 litr wody na 100 g makaronu – w ten sposób zmniejszysz wpływ na zasoby wodne - Przykryj garnek pokrywką
, aby woda szybciej się zagotowała - Najpierw dodaj sól do wrzącej wody,
sól spowalnia proces podgrzewania, przez co marnujesz energię - Wyłącz kuchenkę po upływie połowy czasu gotowania,
jeśli przykryjesz garnek pokrywką, woda będzie się nadal gotować, nawet gdy kuchenka będzie wyłączona - Użyj wody po makaronie do umycia talerzy po jedzeniu,
dzięki czemu nie będziesz musiał ponownie podgrzewać wody
Waga 500g.
Termin ważności ruchomy/Towar w ciągłej dostawie.