Barilla Spaghettini n3 500g - Barilla włoski spaghetti. Gruby spaghetti, znany również jako spaghettini, jest szerszą wersją dobrego, starego przysmaku. Jak sama nazwa wskazuje, spaghettini należy do rodziny spaghetti, chociaż ma znacznie mniejszą średnicę. Dzięki doświadczeniu firmy Barilla spaghettini nie traci kształtu podczas gotowania, zapewniając pyszną konsystencję bez konieczności rezygnowania z przyjemności delektowania się dobrym, al dente makaronem. Mniejsza średnica pozwala na skrócenie czasu gotowania, dzięki czemu spaghettini idealnie nadaje się do lżejszych sosów. Uniwersalny i interesujący format, który zawsze warto mieć w domu.
Czas gotowania al Dente 5 minut
Idealny dla
Sosy z oliwą, które nie są zbyt ciężkie i nie przytłaczają smaku makaronu. Smakosze lubią używać tego rodzaju makaronu do pikantnych sosów, które są typowe dla kuchni południowowłoskiej. Szukasz wyjątkowego przepisu? Nasza rada: Delikatny smak karpia połącz z tymiankiem, liśćmi laurowymi i odrobiną ostrej papryczki chili w makaronie.
instrukcje przygotowania
Ugotuj 100 gramów makaronu w 1 litrze wody z dodatkiem 7 gramów soli – czyli około łyżeczki.
Sposoby na ograniczenie wpływu gotowania na środowisko
- Używaj tylko wymaganej ilości wody,
średnio 1 litr wody na 100 g makaronu – w ten sposób zmniejszysz wpływ na zasoby wodne - Przykryj garnek pokrywką
, aby woda szybciej się zagotowała - Najpierw dodaj sól do wrzącej wody,
sól spowalnia proces podgrzewania, przez co marnujesz energię - Wyłącz kuchenkę po upływie połowy czasu gotowania,
jeśli przykryjesz garnek pokrywką, woda będzie się nadal gotować, nawet gdy kuchenka będzie wyłączona - Użyj wody po makaronie do umycia talerzy po jedzeniu,
dzięki czemu nie będziesz musiał ponownie podgrzewać wody
Waga 500g.
Termin ważności ruchomy/Towar w ciągłej dostawie.