Inne smaki Kup cały komplet !
Knorr Gemüse Bouillon 16 Liter (329g) - Warzywny bulion aromatyczny i bogaty w przyprawy i zioła - pełnia smaku. Idealny do przyprawiania.
Zawartość opakowania wystarcza na 16 litrów.
Składniki: jodowana sól, środki zwiększające smakowitość (glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylanowej), warzywa (4% cebuli, 2% marchew, 2%, seler, 1% por, 1% proszek pomidorowy), cukier, Kochsalzersatz³, olej palmowy, skrobia, 2% koncentrat soku z marchwi, aromaty , zagęstnik guma ksantanowa, sól, zioła (natka pietruszki, liście selera, lubczyk, liście laurowe), przyprawy (naciowego SEED, kurkuma), cukier mleczny. ³gewonnen z naturalnych minerałów potasowych. Może zawierać śladowe ilości glutenu i jaj.
PRZEPIS:
Zapiekanka warzywna
SKŁADNIKI
- 500 g ziemniaków
- 250 g marchwi
- 1 Por
- 500 g brokułów
- 1 czerwona papryka
- 200 g zielonych szparagów
- Sól
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2-3 łyżeczki KNORR Bulion warzywny (w puszkach)
- 125 ml mleka
- 125 ml śmietany kremówki
- 75 g startego Gouda
- Gałka muszkatołowa
- 200 g sera feta
PRZYGOTOWANIE
-
1. Obierz ziemniaki i marchew i pokroić cienkie plasterki. Oczyścić, umyć i pokroić w 1/2 cala szerokości pierścieni porów. Brokuły Czysty, umyć i pokroić na małe różyczki. Umyć paprykę, pokroić na pół, usunąć nasiona i pokroić w paski o szerokości 1 cm. Obrać, umyć i pokroić w 3 cm kawałki szparagi w dolnej trzeciej. W Blanch warzywa kolejno w dużą wrzącej osolonej wodzie przez około 3 minuty, zdjąć z perforowaną kadzi i spłukać zimną wodą.
2. Do sosu, obrać cebulę i czosnek, drobno posiekać i smażyć na roztopionym masłem lub margaryną. Pył z mąki i krótko gotować. 1 płaska łyżeczka bulion warzywny KNORR wymieszać w 150 ml gorącej wody. Wlać mleko do Roux i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Daj śmietanę i ser do sosu i doprawić gałką muszkatołową.
3. Umieścić warzywa w naczyniu do pieczenia natłuszczonej, posypać pozostałym bulionie warzywnym i polewamy sosem beszamelowym. Pokruszyć ser feta i rozłożona na warzywa.Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C (wentylator 175 ° C) na około 50 minut.
SKŁADNIKI
- 500 g ziemniaków
- 250 g marchwi
- 1 Por
- 500 g brokułów
- 1 czerwona papryka
- 200 g zielonych szparagów
- Sól
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2-3 łyżeczki KNORR Bulion warzywny (w puszkach)
- 125 ml mleka
- 125 ml śmietany kremówki
- 75 g startego Gouda
- Gałka muszkatołowa
- 200 g sera feta
PRZYGOTOWANIE
-
1. Obierz ziemniaki i marchew i pokroić cienkie plasterki. Oczyścić, umyć i pokroić w 1/2 cala szerokości pierścieni porów. Brokuły Czysty, umyć i pokroić na małe różyczki. Umyć paprykę, pokroić na pół, usunąć nasiona i pokroić w paski o szerokości 1 cm. Obrać, umyć i pokroić w 3 cm kawałki szparagi w dolnej trzeciej. W Blanch warzywa kolejno w dużą wrzącej osolonej wodzie przez około 3 minuty, zdjąć z perforowaną kadzi i spłukać zimną wodą.
2. Do sosu, obrać cebulę i czosnek, drobno posiekać i smażyć na roztopionym masłem lub margaryną. Pył z mąki i krótko gotować. 1 płaska łyżeczka bulion warzywny KNORR wymieszać w 150 ml gorącej wody. Wlać mleko do Roux i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Daj śmietanę i ser do sosu i doprawić gałką muszkatołową.
3. Umieścić warzywa w naczyniu do pieczenia natłuszczonej, posypać pozostałym bulionie warzywnym i polewamy sosem beszamelowym. Pokruszyć ser feta i rozłożona na warzywa.Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C (wentylator 175 ° C) na około 50 minut.