Inne smaki Kup cały komplet !
Knorr Suppe mit Rind 17,6 Liter (0,352g) - Knorr bulion mięsny aromatyczny i bogaty w przyprawy. Z ekstraktem z mięsa i pełnią smaku. Idealny do przyprawiania.
Zawartość opakowania wystarcza na 16,7 litra.
Przepis:
Pikantne klopsiki
SKŁADNIKI
- 2 małe cebule
- 4 filety z sardeli
- 500 g mieszanego mięsa mielonego
- 2 - 3 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki bulionu mięsnego KNORR
- Pieprz
- Sól
- 1-2 liście laurowe
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki kaparów
- Sok z cytryny
- 1 szczypta cukru
- 200 ml śmietany kremówki
- 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE
-
1. Cebulę obrać i drobno posiekać 1 cebulę. Drobno posiekać anchois. Wołowina mielona z bułka tarta, jajka, zupy mięsa, anchois, cebulą i pieprzem.
2. Z ciasta mięsa stanowi 12 klopsiki. Zagotować 4/3 litra (750 ml) wody i 1 łyżeczka soli i zalać klopsiki. Inni dają cebulę z liściem laurowym do klopsiki. Wszystko na małym ogniu przez 10 - 15 minut i wyciągnąć odbioru. Wygrana zdarzyć bulion przez sito.
3. Do sosu, stopić masło lub margarynę, mąkę i smażyć, mieszając. Dodaj stopniowo bulion i gotować przez około 10 minut, mieszając na małym ogniu.
4. Doprawić sos kaparami, sokiem z cytryny i cukru. Wymieszać krem nie wrzącej sos. Dodaj klopsiki w sosie i niech krótko namoczyć. Posypać natką pietruszki.
Rodzaj opakowania
-
puszka:
tak
-
Wartość energetyczna 100 ml gotowego produktu kJ/kcal:
17/4
-
Tłuszcz g:
0,5
-
w tym nasycone g:
0,1
-
Węglowodany g:
0,5
-
w tym cukier g:
0,5
-
Błonnik pokarmowy g:
0,5
-
Białko g:
0,5
-
Sól g:
0,97
-
sól kuchenna jodowana, aromaty, skrobia, cukier, substytut soli kuchennej³, 2% proszek wołowy, oleje roślinne (kukurydziany, słonecznikowy), cebula², przyprawy (lubczyk, czosnek², gałka muszkatołowa, pieprz), koncentraty soków warzywnych (marchew², cebula²), PIWNICA², pietruszka², sól kuchenna. Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jajek, soi i gorczycy. ² Ze zrównoważonej uprawy. ³ Otrzymywany z naturalnych minerałów potasu.