Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.329 kg
Realizacja zamówienia: 2 dni
Koszt wysyłki od: 13.00 PLN
Producent: Knorr
Knorr
Zobacz w innym wieku

Knorr Gemüse Bouillon 16 Liter (329g) - Warzywny bulion aromatyczny i bogaty w przyprawy i zioła - pełnia smaku. Idealny do przyprawiania.

Zawartość opakowania wystarcza na 16 litrów.

Składniki: jodowana sól, środki zwiększające smakowitość (glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylanowej), warzywa (4% cebuli, 2% marchew, 2%, seler, 1% por, 1% proszek pomidorowy), cukier, Kochsalzersatz³, olej palmowy, skrobia, 2% koncentrat soku z marchwi, aromaty , zagęstnik guma ksantanowa, sól, zioła (natka pietruszki, liście selera, lubczyk, liście laurowe), przyprawy (naciowego SEED, kurkuma), cukier mleczny. ³gewonnen z naturalnych minerałów potasowych. Może zawierać śladowe ilości glutenu i jaj.

PRZEPIS:

Zapiekanka warzywna

Herzhafter Gemüseauflauf

SKŁADNIKI

  • 500 g ziemniaków
  • 250 g marchwi
  • 1 Por
  • 500 g brokułów
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g zielonych szparagów
  • Sól
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2-3 łyżeczki KNORR Bulion warzywny (w puszkach)
  • 125 ml mleka
  • 125 ml śmietany kremówki
  • 75 g startego Gouda
  • Gałka muszkatołowa
  • 200 g sera feta

PRZYGOTOWANIE

  • 1. Obierz ziemniaki i marchew i pokroić cienkie plasterki. Oczyścić, umyć i pokroić w 1/2 cala szerokości pierścieni porów. Brokuły Czysty, umyć i pokroić na małe różyczki. Umyć paprykę, pokroić na pół, usunąć nasiona i pokroić w paski o szerokości 1 cm. Obrać, umyć i pokroić w 3 cm kawałki szparagi w dolnej trzeciej. W Blanch warzywa kolejno w dużą wrzącej osolonej wodzie przez około 3 minuty, zdjąć z perforowaną kadzi i spłukać zimną wodą.

    2. Do sosu, obrać cebulę i czosnek, drobno posiekać i smażyć na roztopionym masłem lub margaryną. Pył z mąki i krótko gotować. 1 płaska łyżeczka bulion warzywny KNORR wymieszać w 150 ml gorącej wody. Wlać mleko do Roux i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Daj śmietanę i ser do sosu i doprawić gałką muszkatołową.

    3. Umieścić warzywa w naczyniu do pieczenia natłuszczonej, posypać pozostałym bulionie warzywnym i polewamy sosem beszamelowym. Pokruszyć ser feta i rozłożona na warzywa.Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C (wentylator 175 ° C) na około 50 minut.





napisz do nas
biuro@marjadin.pl

Zadzwoń do nas
+48 95 757 74 84

Kontakt telefoniczny
możliwy jest w godzinach
pon. - pt: 09.00 - 16:00

kontakt