Waga produktu: 0.329 kg
Realizacja zamówienia: 2 dni
Koszt wysyłki od: 13.00 PLN
Producent: Knorr
Knorr
Zobacz w innym wieku

Knorr Fleisch Suppe 16 Liter (0,329gr) - Bulion, bulion mięsny aromatyczny i bogaty w przyprawy. Z ekstraktem z mięsa i pełnią smaku. Idealny do przyprawiania.

Zawartość opakowania wystarcza na 16 litrów.

Składniki: sól jodowana, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, disodu guanylową, inozynian disodowy), olej palmowy, sól, skrobia, ekstrakt drożdżowy, aromaty, 2% ekstrakt z wołowiny, maltodekstryna, koncentrat soku z warzyw (marchew, cebula), przyprawy (gałka muszkatołowa, czosnek, pieprz), seler, cebula, olej pietruszka, olej słonecznikowy. Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka i jaj.

Przepis:

Pikantne klopsiki

Würzige Königsberger Klopse

SKŁADNIKI

  • 2 małe cebule
  • 4 filety z sardeli
  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • 2 - 3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki bulionu mięsnego KNORR
  • Pieprz
  • Sól
  • 1-2 liście laurowe
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki kaparów
  • Sok z cytryny
  • 1 szczypta cukru
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE

  • 1. Cebulę obrać i drobno posiekać 1 cebulę. Drobno posiekać anchois. Wołowina mielona z bułka tarta, jajka, zupy mięsa, anchois, cebulą i pieprzem. 

    2. Z ciasta mięsa stanowi 12 klopsiki. Zagotować 4/3 litra (750 ml) wody i 1 łyżeczka soli i zalać klopsiki. Inni dają cebulę z liściem laurowym do klopsiki. Wszystko na małym ogniu przez 10 - 15 minut i wyciągnąć odbioru. Wygrana zdarzyć bulion przez sito. 

    3. Do sosu, stopić masło lub margarynę, mąkę i smażyć, mieszając. Dodaj stopniowo bulion i gotować przez około 10 minut, mieszając na małym ogniu. 

    4. Doprawić sos kaparami, sokiem z cytryny i cukru. Wymieszać krem ​​nie wrzącej sos. Dodaj klopsiki w sosie i niech krótko namoczyć. Posypać natką pietruszki. 

 

 





napisz do nas
biuro@marjadin.pl

Zadzwoń do nas
+48 95 757 74 84

Kontakt telefoniczny
możliwy jest w godzinach
pon. - pt: 09.00 - 16:00

kontakt